Saps perquè serveix un CRM? Saps que pot ajudar-te a vendre?

 

Has contestat que NO!

 

Segueix llegint, segur que t’interessa!

CRM és l’acrònim de la terminologia en anglès “Customer Relationship Management”, que en la seva traducció literal vindria a ser gestió de les relacions amb els clients. L’objectiu principal d’un CRM és ajudar a gestionar als presumptes compradors siguin o no clients.

 

EL CRM t’ajuda a incrementar les vendes, perquè tot es basa en una adequada gestió dels presumptes, t’ajuda ha estar organitzat d’una manera més pràctica i moderna. No n’hi ha prou amb registrar les dades de contacte, si no que t’ajuda a portar l’historial d’activitats, negociacions, acords i intercanvi de comunicació entre l’equip de vendes i el presumpte.

 

Un CRM no és una eina miraculosa que farà la venda per tu, però si t’ajuda a gestionar la relació amb els teus presumptes i recordar els temes/gestions que d’una altra manera se obliden amb les múltiples activitats i gestiones del dia a dia.

 

Alguns dels beneficis que un CRM hauria d’aportar al teu negoci són:

  • Registrar la informació del teu presumpte. És a dir, nom complet, empresa, telèfons, correu electrònic, entre altres.
  • Bitàcola de notes de trobades, cites i interaccions amb el prospecte.
  • Etapa en la qual el presumpte es troba, amb la suma o valor de la potencial venda i la data temptativa de tancament
  • Reports on pots analitzar als teus presumptes, el potencial de vendes i l'etapa en la qual es troben.
  • Importar i exportar contactes.

La implementació d’un sistema CRM per a PIMES no involucra la part tecnològica, sinó més aviat es refereix al fet que tota la gent que té relació amb els presumptes ha d’adoptar i modificar la manera en la qual estava portant a terma la relació amb els presumptes i fer el pas cap el canvi.